آشنایی با دوربین مداربسته مخفی

دوربین مداربسته مخفی و انواع، کاربرد و مزایای آن

148


دوربین مداربسته مخفی و انواع، کاربرد و مزایای آن




۲۳آبان


دوربین مداربسته مخفی، با نام‌های دوربین‌مدار بسته پین هول، دوربین‌مدار بسته سوزنی یا دوربین‌های مدار بسته مینیاتوری در بازار شناخته می‌شود. البته لازم به ذکر است که این نوع دوربین‌مدار بسته در بازار با نام دوربین‌مدار بسته مخفیانه وجود نداشته و به دلیل امکان نصب به‌طورمخفی و نامحسوس آن، اصطلاحا به آن، دوربین مداربسته مخفی یا مینیاتوری می‌گویند. در این مقاله درباره دوربین مدار بسته مخفی و کاربردها ، عملکرد و مزایا و انواع دوربین‌ مداربسته مخفی صحبت می‌کنیم. 
 
دوربین مداربسته مخفی
دوربین مدار بسته مخفی به دوربین نظارتی و جاسوسی هم معروف است. چرا که معمولا برای فیلم‌برداری نامحسوس و بدون اطلاع افراد، از آن استفاده می‌شود. همچنین می‌تواند به عنوان دوربین مدار بسته پشتیبان مورد استفاده قرار گیرد.
دوربین مداربسته مخفی را می‌توان به صورت کاملا مستتر، در تلفن همراه، گلدان، خودکار، ساعت و … قرار داد. این نوع دوربین مدار بسته به راحتی قابل تشخیص نیست. اندازه دوربین مدار بسته مینیاتوری یا مخفی فقط کمی بزرگتر از یک چهارم است. همانطور که گفتیم به راحتی می‌تواند در زیر هر لایه‌ای مخفی شود. البته لازم به ذکر است که نصب و استفاده از این نوع دوربین مدار بسته، به شکل مخفی نیاز به مجوز قانونی دارد.
 

 

 
کاربرد دوربین مداربسته مخفی :
با آوردن اسم دوربین مداربسته مخفی، اولین چیزی به معمولا به ذهنمان می‌رسد، استفاده از آن برای نظارت نامحسوس می‌باشد. اما باید بدانید که این دوربین مدار بسته‌ها برای نظارت خانگی، در مکان‌های صنعتی و تجاری نیز به کار گرفته می‌شود. به دلیل کم‌هزینه‌بودن و دردسترس‌بودن، استفاده از این دوربین مدار بسته‌ها گسترش یافته است. هرچند همانطور که گفتیم نصب این نوع دوربین مدار بسته نیاز به اجازه قانونی دارد.
 
عملکرد دوربین مداربسته مخفی :
به طور کلی دوربین مداربسته مخفی مثل بقیه دوربین مدار بسته‌ها می‌تواند به دو صورت بی‌سیم و باسیم موجود باشد. دوربین مداربسته مینیاتور باشیم به وسیله یک کابل به دستگاه گیرنده یا ضبط کننده وصل می‌شود. این دوربین مداربسته بیسیم یا وایرلس تصاویر را در شعاع محدودتری به دستگاه گیرنده انتقال می‌دهد.
دستگاه گیرنده مورد استفاده در این سیستم می‌تواند VCR ، DVR ، کارت حافظه و … باشد. برخی از این دوربین‌های مدار بسته‌ها امکان ضبط صدا را نیز دارند. کنترل دوربین مداربسته مخفی بند انگشتی می‌تواند به شکل از راه دور (به وسیله ریموت کنترل) یا دستی باشد.
 

 
انواع دوربین مداربسته مخفی :
امروزه تولیدکنندگان دوربین مداربسته‌های مخفی، در تولید برخی از هوشمندترین و کوچکترین این دوربین مداربسته‌ها عملکردی خلاقانه داشته‌اند. این شرکت‌ها دوربین مداربسته‌های مخفی با قابلیت‌های تشخیص حرکت کیفیت تصویر HD، امکان کنترل از راه دور و پشتیبانی از کارت حافظه با حجم زیاد تولید کرده و ارائه داده‌اند. در ادامه 10 مورد از انواع دوربین مداربسته مخفی را معرفی می‌کنیم:
 
فلش USB:
این دوربین مداربسته‌ها کاملا شبیه به فلش مموری‌های معمولی هستند. اما مجهز به دوربین مداربسته مینیاتوری یامخفی، لنز آن معمولا در پشت در فلش مموری، مقابل USB، قرار می‌گیرد.
 

 
دتکتور دودی:
دتکتورهای دودی یا هشدار آتش، شاید بهترین مکان ممکن برای پنهان‌کردن دوربین جاسوسی باشند. دتکتورهای دودی زاویه دید گسترده‌ای را در برمی‌گیرد، به همین دلیل، دوربین مداربسته جاسازی شده در آن، فضای کل اتاق را پوشش می‌دهد.
 

 
کفش ورزشی:
کفش‌های کتانی شاید آخرین جایی باشد که برای جاسازی دوربین مداربسته به فکرتان برسد! اما باید بدانید که این نوع دوربین مدار بسته وجود دارد! این دوربین مداربسته‌ها به شکل کفش‌های ورزشی معمولی هستند، درواقع مجهز به یک دوربین مداربسته مخفی کوچک می‌باشند که معمولا لنز آنها رو به بالا قرار گرفته و از پایین دید به اطراف دارد.
 

 
آیینه ای:
این نوع دوربین مداربسته مینیاتور یا مخفی در داخل یک آینه محدب قرار داده می‌شود. در نور، تصاویر را واضح‌تر و با کیفیت‌تر ضبط می‌کند.
 

 
هالوژنی :
در این حالت، دوربین مداربسته مخفی درون یک لامپ هالوژن جاسازی می‌شود و تصاویری با کیفیت بالا ارائه می‌دهد.
 

 
عینک مجهز به دوربین مداربسته مخفی :
این مورد، یکی از مخفی‌ترین دوربین مداربسته‌ها برای فیلم برداری است. لنز دوربین مدار بسته در جلو عینک است. باتری و کارت حافظه نیز در دسته عینک قرار داده شده است.
 

 
جاسوئیچی :
یک سیستم فیلم برداری کوچک و قابل حمل است. این دوربین مدار بسته مخفی کوچک به راحتی در دست قرار می‌گیرد و زاویه دید آن تنظیم می‌شود. تنها مشکل آن عمر کوتاه باتری است. به دلیل سایز کوچک باتری آن تنها ۳۰ دقیقه می‌تواند کار کند.
 

 
خودکاری:
متداول‌ترین دوربین مداربسته مخفی است که قابل استفاده در جلسات کاری، جلسات امتحان، عقد قرارداد و هر مکان دیگری است. دوربین مداربسته جاسوسی خودکاری قابلیت ضبط صدا و تصویر را دارد و کیفیت‌های مختلفی دارد. باتری این دوربین مداربسته می‌تواند ۴۰-۳۰ دقیقه کار کند.
 

 
ساعت مچی :
ساعت مچی‌های مجهز به دوربین مداربسته مخفی بند انگشتی از محبوب‌ترین ساعت مچی‌ها در میان جوانان است. این ساعت مچی علاوه بر نشان دادن زمان، یک سیستم دوربین مدار بسته مخفی در خود دارد. برای استفاده از دوربین مدار بسته باید ساعت را شارژ کرد.
 

 
اداپتور وای فای:
این دوربین مدار بسته در اداپتور برق مودم وای فای قرار گرفته می‌شود. آنها مانند هر پریز برق دیگری، در پریز برق گذاشته می‌شوند. آنها حتی با سیم مخصوص خود به کار گرفته شده و ظاهراً از هیچ نیروگاهی تغذیه نمی‌کنند. آنها در واقع یک سیستم دوربین DVR کاملاً کاربردی هستند.

 

 
مزایای دوربین مداربسته مینیاتوری:
با توجه به مزایای صنعتی که دوربین مدار بسته‌ مخفی دارند ، در اینجا مجموعه‌ای از این مزایا و کاربردها را ارائه خواهیم داد.
سادگی و سبکی :
تجهیزات و فناوری مورد استفاده در دوربین مداربسته پین هول، بسیار ساده بوده که باعث می‌شود وزن این دوربین مدار بسته از دوربین مدار بسته‌های معمول کمتر باشد.
روش نصب نسبتا آسان :
همان تکنولوژی به کار رفته در دوربین مداربسته مخفی یا پین هول موجب شده تا از نصب آسان و ساده‌ای برخوردار باشد.
 

سایز کوچک :
کوچک‌بودن اندازه این دوربین مدار بسته، استفاده از آن به عنوان یک دوربین جاسوسی را ممکن و حمل و نقل آن را راحت می‌سازد. به همین دلیل قابل پنهان‌کردن می‌باشد.
کیفیت بالای تصویر:
با وجود سایز کوچک این دوربین مدار بسته، تصویر ارائه شده توسط آن از کیفیت تصویر بالایی برخوردار بوده و حتی می‌توانید بدون نیاز به دستکاری پیکسل‌ها، تصویر را در سایز بزرگ چاپ کنید. با توجه به نیاز کاربر می‌توان آن را تنظیم و کیفیت تصویرهای مختلفی از آن دریافت کرد.
دید در شب:
دوریبن مداربسته مخفی، قادر به ارائه تصاویری واضح، حتی در سطح روشنایی پایین می‌باشد. بنابراین می‌توان از آن برای اهداف نظارتی در شب و به‌عنوان دوربین مدار بسته دید در شب استفاده کرد.
امکان جاسازی :
یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های دوربین مدار بسته مخفی کوچک امکان پنهان‌سازی آن در اشیای دیگر می‌باشد. اندازه کوچک این دوربین مدار بسته‌ها موجب شده تا بتوان آنها را در دکمه پیراهن، خودکار، ساعت و غیره جاسازی کرد. این امکان، عملیات مخفی‌سازی را راحت‌تر می‌کند.
تشخیص حرکت:
برخورداری از این قابلیت موجب شده تا فقط در صورت حرکت، عملیات ضبط انجام شود. که این خود، به صرفه‌جویی در حجم هارد یا کارت حافظه و باتری کمک می‌کند.
سازگاری به تلفن همراه:
برای نظارت بر تصاویر دوربین مداربسته مینیاتوری یا مخفی نیازی به سیستم کامپیوتر یا مانیتور نیست. می‌توانید از طریق تلفن همراه، بر تصاویر کنترل داشته باشید.